Sustav Labouchére

Sustav Labouchére

2016-07-22 09:12:54 -

Uz sustav Martingale, sustav Labouchére vjerojatno je najpoznatiji sustav ruleta. Labouchére je jednostavna strategija ruleta koja se temelji na precrtavanju brojeva iz niza brojeva. Zbog toga će vam dobro doći olovka i papir.

Ako ste mislili da taj sustav potječe iz Francuske, iznenadit ćete se. Sustav se pripisuje britanskom aristokratu i političaru Henryju Du Pré Labouchére, koji je svoj specifični interes za sustave ruleta pretočio u otkriće jednog novog.

Osnovni princip sustava

Iako se sustav Labouchére u početku može činiti kompliciranim, to zapravo nije tako. U stvari je vrlo jednostavan i dovoljno vam je znanje matematike prvog razreda. Za početak je potreban proizvoljan niz brojeva u kojemu je svaki sljedeći broj za 1 veći od prethodnog.

Sustav Labouchére zatim će zbrajati prvi i zadnji broj u nizu za svaki ulog. Zbroj ta dva broja odredit će ulog. Ako izgubite, na kraju niza ponovno zapišite taj zbroj. Ako pak dobijete, precrtajte prvi i zadnji broj u nizu. Preporučujemo upotrebu sustava Labouchére kada stavljate ulog na jednu od dvije mogućnosti (parno / neparno, crveno / crno); međutim, neki ga igrači upotrebljavaju i za uloge 1/3.

Primjer igre upotrebom sustava Labouchére

Kako biste vidjeli da sustav zaista nije težak, pogledajmo simulaciju igre sa sustavom Labouchére.

  • Odaberite proizvoljni niz brojeva, primjerice 1, 2, 3, 4, 5, 6 i stavite ulog na crno. Vaš je prvi ulog 1 + 6 = 7 €.
  • Što će se dogoditi ako izgubite u ovom krugu? Izgubit ćete 7 €. Zapišite ovaj broj na kraj brojčanog niza. Niz brojeva sada glasi: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.
  • Vaš će sljedeći ulog iznositi 8 € (1 + 7) na crno.
  • U ovom krugu pobjeđujete. Osvojili ste 16 €. Nemojte zaboraviti precrtati prvi i zadnji broj u nizu. Niz brojeva sada glasi: 2, 3, 4, 5, 6.
  • Nastavimo na sljedeći ulog. Na temelju niza, to bi ponovno trebalo biti 8 € (2 + 6).
  • Pretpostavimo da ste opet pobijedili. To znači da ste osvojili dodatnih 16 €. Ponovno precrtajte prvi i zadnji broj u nizu. Ostala su samo tri broja: 3, 4 i 5.
  • Sljedeći će ulog ponovo biti 8 € (3 + 5). Nastavite dok potpuno ne precrtate cijeli niz.

Kao što vidite, nije teško relativno brzo napamet naučiti sustav. Prikladan je i za manje iskusne igrače.

Mnoge prednosti sustava Labouchére

Sustav Labouchére posebno je popularan među igračima jer je financijski manje zahtjevniji od primjerice sustava Martingale, a i „velikodušniji” je prema igračima. Ako si uzmete malo vremena i izračunate mogućnosti, vidjet ćete da je omjer uspjeha od 33 % dovoljan da vam osigura da ne gubite novac. U praksi je dovoljno da dobijete jednu od tri oklade da bi vam budžet ostao isti.

Evaluacija

Strategija Labouchére vrlo je popularna među igračima, zahvaljujući svojim mnogim prednostima. Uz svoju jednostavnost, brzu primjenu i mali financijski rizik, sustav je i odličan alat za poboljšanje vlastite igre. Preporučujemo da ga probate.

Probajte omiljenu igru besplatno
Europski rulet Roulette NetEnt Igrajte
Francuski rulet Roulette NetEnt Igrajte
Multi Wheel Roulette Roulette Microgaming Igrajte

Ovo web-mjesto upotrebljava kolačiće, što nam pomaže poboljšati kvalitetu prikazanog sadržaja. Kolačiće možete blokirati u postavkama preglednika. Upotrebom našeg web-mjesta prihvaćate upotrebu kolačića kakva je naznačena u našim Pravilima o upotrebi kolačića.

Slažem se