Sustav d’Alembert ruleta

Sustav d’Alembert ruleta

2016-03-14 09:34:59 - Braňo "Ace"

Ovaj sustav ruleta, čiji naziv zvuči kao neki poznati francuski sir, vrlo je jednostavan i posebno popularan među igračima koji ne žele previše riskirati i vole igrati na sigurno. Izumio ga je Jean-Baptiste le Rond d’Alembert, poznati francuski matematičar i fizičar, po kojemu je i dobio ime.

Principi igre d’Alembert

Sustav d’Alembert poprilično je jednostavan. Na prvu vam se može činiti da je vrlo sličan Martingale sustavu, ali postoje važne razlike. Kao što smo već spomenuli, sustav omogućuje vrlo sigurnu igru.

Princip sustava temelji se na klađenju na okladu s omjerom isplate 1:1 (najčešće crveno/crno ili neparno/parno). Jednostavno izaberite svoju okladu, držite je fiksnom i mijenjajte samo vrijednost oklade.

Započnite igru klađenjem s jednim žetonom. Ako izgubite, povećajte sljedeću okladu za jedan žeton. Ako ste uspješni i pobijedite, možete smanjiti okladu za jedan žeton. Zahvaljujući ovoj jednostavnoj strategiji, pobjeda znači da ćete dobiti više nego što biste izgubili u slučaju poraza.

Primjer igre

Sustav d’Alembert najjednostavnije je objasniti na primjeru. Na primjer, pretpostavimo da smo izabrali crnu boju i kladimo se samo na nju. U tom slučaju postupamo na sljedeći način:

  • Kladite se s jednim žetonom na crno. Izgubite.
  • Kladite se sa 2 žetona na crno, ponovno izgubite. Sada ste na -3 žetona.
  • U sljedećoj rundi kladite se sa 3 žetona i opet izgubite. Sada ste na -6 žetona.
  • Kladite se sa 4 žetona i konačno dobijete. Još uvijek ste u minusu, ali samo na -2 žetona.
  • Kladite se sa 3 žetona i dobijete. Sada ste na +1 žeton.
  • Kladite se sa 2 žetona i dobijete. Na kraju završite sa +3 žetona. No broj pobjeda i poraza jest isti.

Nedostaci sustava d’Alembert

Kao i svaki sustav ruleta, i d’Alembert ima nedostataka. Na početku zahtijeva više strpljenja i izdašniju početnu banku. Ako odmah na početku doživite niz poraza, možete brzo zapasti u vrtoglave financijske gubitke. Naravno da se i to može izbjeći. Samo odaberite razumnu početnu sumu i time ćete ograničiti rizik od zapadanja u velike negativne iznose, čak i u slučaju niza gubitaka.

Na globalnoj razini sustav d’Alembert posebno je popularan kod povremenih igrača ruleta koji žele pomno kontrolirati svoj budžet. Njima ova strategija predstavlja prihvatljivi rizik i način izbjegavanja prevelikih financijskih gubitaka, dok god je mogu slijediti. Preporučujemo kombiniranje ovog sustava s drugim sustavima.

Probajte omiljenu igru besplatno
Europski rulet Roulette NetEnt Igrajte
Francuski rulet Roulette NetEnt Igrajte
Multi Wheel Roulette Roulette Microgaming Igrajte

Ovo web-mjesto upotrebljava kolačiće, što nam pomaže poboljšati kvalitetu prikazanog sadržaja. Kolačiće možete blokirati u postavkama preglednika. Upotrebom našeg web-mjesta prihvaćate upotrebu kolačića kakva je naznačena u našim Pravilima o upotrebi kolačića.

Slažem se