Fibonacci strategija

Fibonacci strategija

2015-06-23 11:28:44 - Braňo "Ace"

Fibonacci naziv bi trebao biti poznat svima. Učili smo o njemu u školi na satu matematike. Naravno ne u vezi s rulet strategijom igre. Leonardo Bonacci, aka Fibonacci bio je poznat u svoje vrijeme. Zahvaljujući njegovom otvorenom umu mi koristimo danas arapske cifre, umjesto rimskih. I mi - igrači - možemo mu se zahvaliti za osvajanje dobrog novca. To je zahvaljujući jednom od njegovih otkrića, takozvanoj Fibonacci sekvenci.

Nema ništa teško u tom sustavu, ukratko - svaki sljedeći broj u sekvenci je suma zadnja dva broja koji mu prethodi. Fibonacci sekvenca (u biti to je razvijeno radi novca), zasniva se na prirodi, gdje ova sekvenca brojeva nastaje u aranžmanu sjemena suncokreta npr.

Fibonacci princip strategije

Fibonacci seknveca izgleda ovako:

1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987... itd. u beskonačnost.

Da bi bili u stanju koristiti Fibonacci strategiju, trebate komad papira ili nesto da zapišete pojedinačne uloge te ćete morati i brojati.

Igra izgleda kao što slijedi:

Izbaerite boju za okladu. Vi određujete okladu u skladu s Fibonacci sekvencom: Počinjete s €1. Ukoliko izgubite, stavljate gubitak na listu. U sljedećem krugu opet se kladite na €1 (sljedeći broj je sekvenca, suma 0+1). Ukoliko izgubite, bilježite broj i kladite se s €2 u sljedećem krugu. Ukoliko opet izgubite, napišite gubitak na kraju sekvence brojeva. Ovako će izgledati 1+1+2. U sljedećem krugu Vi se kladite na sumu u skladu sa sljedećim brojem u sekvenci: €3. Ukoliko ponovno izgubite, Vaša serija će izgledati kako slijedi: 1+1+2+3. Još jednom Vi povećavate Vašu okladu u skladu sa sekvencom na €5. Nakon još jednog gubitka, Vaša serija će izgledati kao što slijedi 1+1+2+3+5.

Kladite se na 8 euro. Ukoliko konačno dobijete ovaj krug, prekrižite zadnja dva broja u seriji. Serija sada izgleda ovako: 1+1+2 i Vi nastavljate s okladom od €3. Jednostavno je i lagano da se upoznate. Postoje razne verzije sustava, najpoznatija je Fibonacci sekvenca u tri desetine; ali ova strategija može biti neutralizirana mjerama upravljanja rizikom i postaje teška za korištenje.

Nedostaci

Postoji konzervativna strategija koja rezultira u određenim nedostacima. Ali jedna pobjeda će uvijek vratiti zadnja dva gubitka, znači da na dugu stazu biti ćete u plusu ukoliko pobijedite u više od 33% slučajeva. Ukoliko se izgubite u alternativnim pobjedama i gubicima, strategija može biti bez kraja. Drugi problem može rezultirati u ograničenju iznosu uloga na stolu. Nakon više od 10 gubitaka, koji ne trebaju biti u sekvenci, trebate igrati s visokim ulozima što je rijetko dozvoljeno.

Sažetak

Fibonacci strategija je za spretne igrače koji vole sporiju igru. Za dinamične igrače troši dosta vremena. Prednost leži u činjenici da igrač ima kontrolu svog novca te ga igra ne troši prebrzo.

Probajte omiljenu igru besplatno
Europski rulet Roulette NetEnt Igrajte
Francuski rulet Roulette NetEnt Igrajte
Multi Wheel Roulette Roulette Microgaming Igrajte

Ovo web-mjesto upotrebljava kolačiće, što nam pomaže poboljšati kvalitetu prikazanog sadržaja. Kolačiće možete blokirati u postavkama preglednika. Upotrebom našeg web-mjesta prihvaćate upotrebu kolačića kakva je naznačena u našim Pravilima o upotrebi kolačića.

Slažem se